Universal Studios


Framme i Los Angeles!

Nu har vi avverkat 2 jättevarma dagar och nätter i Vegas med mycket gående och hur mycket vi spelade bort snackar vi inte om. Så idag körde vi (Kenneth) en hyrbil till Los Angeles via en outlet och en matrast på Peggy Sue, http://www.peggysuesdiner.com häftigt ställe, hela vägen på 40 mil var bara öken som varmast var det 48 grader Celsius. Tur att man har luftkonditionering och att man inte får problem med bilen. Men som sagt nu har vi kommit fram och installerat oss här på Sheraton universal studio, 15 våningen bor vi på.

Varmt

Vi lever!!! Det är varmt här över 40 grader på dagarna och nu halv tio är det 38, men vi kämpar på i värmen och går mycket! Vi har varit inne i massa häftiga hotell.


Nu börjar långa vandringen mot Las Vegas


Idag

har vi gått runt i downtown, ätit munkar på wodoodounut, shoppat på macy's, druckit kaffe på starbucks och gått i en galleria här. Vår sista middag här åt vi med Marielle och hennes värdfamilj hemma hos dem, de bjöd på jättegod mat och kardemummaglass till efterrätt :) imorgon kl 6 på eftermiddagen lyfter planet mot Las vagas! Där kommer vi tyvärr inte uppdatera något för "What happens in vegas, stays in vegas" så att säga.


Tillbaka i Portland

Nu är vi tillbaka i Portland efter en trevlig helg på kusten. Igår kväll åt vi på en fiskrestaurang, Kenneth åt fish and chips och vi andra åt fisktacos, det var gott! Idag åkte vi först till en vingård sen till Washington square och åt på Cheesecake factory igen, gott! Efter det åkte vi till forestpark och vandrade vi åkte även förbi cullens hus från twilight. Snart ska vi till ett ölbryggeri här i Portland.

https://cdn3.cdnme.se/1850659/7-3/pic_51c7af69e087c32031f7f8a1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1850659/7-3/pic_51c7af69e087c32031f7f8a1.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1850659/7-3/pic_51c7af6be087c320f2d9eb3d.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1850659/7-3/pic_51c7af6be087c320f2d9eb3d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1850659/7-3/pic_51c7c509ddf2b343f70dbca8.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1850659/7-3/pic_51c7c5239606ee61e2df14a2.jpg" class="image">


Kusten

Nu är vi på Oregons kust. Det är väldigt fint väder här idag så vi har legat på stranden och gått i dom små butikerna i Canon beach. Det är väldigt fint här, "finaste platsen jag varit på" citerat Katarina! /Madde


Chill

Här ligger vi och chillar inför middagen, som vi ska äta med Marielle och hennes värdfamilj. Bäst att vi är pigga då!


Rose garden och multnomah falls

Dagen började med att vi åkte upp till rose garden och tittade på massor av fina rosor. Sedan åt vi lunch på burgerville, som är en hamburgekedja som endast finns här i Oregon. Därefter åkte vi till multnomah falls som är det näst högsta vattenfallet i USA.


Vi har hittat honom


Powells

Nu är vi på powells och Kenneth har kommit bort...


The Cheesecake factory

Igår till lunch åt vi på Cheesecake factory det var väldigt gott. Meningen var att vi skulle först äta lite mat sen ta varsin cheesecake men så blev det inte. Kenneth ville ha en hel stor portion själv och orkade därför ingen Cheesecake, han åt omelett med bagels och potatis, det tyckte han var jättegott. Jag och Madde delade på en cesarsallad och orkade då även dela på en Cheesecake som var hur god som helst!


Kenneth...

Testar utrustningen


Dag 2 i Portland

Idag ska vi ska vi hyra bil som vi kommer att ha till måndag. Så idag ska vi ta oss ut till ett shoppingcentrum och även en fiskeaffär som Kenneth vill åka till.

Här har ni en taggad Kenneth inför fiskeaffären, (som btw gjorde värsta kapet igår och köpte ett par skor för 180kr som han älskar)


Igår kväll

Igår kväll efter all shopping gick vi ut och åt med Marielle. Vi åt hamburgare på ett ställe nära oss, det var gott!


Shopping

Nu är vi i downtown och shoppar, vi har också ätit frozen yoghurt'


Framme i portland

Nu har vi kommit fram till portland och flygresan gick bra. Vi har även hunnit äta middag hos marielle, och nu ska vi sova.


På Arlanda

Nu sitter vi på Arlanda och äter frukost, bra start på min födelsedag!:)


Avresan närmar sig...

Igår gjordes bokning av bilen i California och hotell för 4 av 6 nätter i San Fransisco.
Väskan är packad. Så nu blir det lite frukost innan avfärd mot Arlanda.

Snart på väg mot USA

Eftersom vi inte ska vara så länge på varje ställe krävs en hel del förberedelser, hotell ska väljas ut och bokas samt bil ska hyras och transport mellan olika platser ska bestämmas och bokas... Men nu börjar det mesta falla på plats, bil från Vegas ska jag boka i morgon och hotell i San Fransisco saknas också. Packningen har påbörjats lite lätt med att väskorna är framtagna och förhoppningsvis är alla kläder som ska med tvättade.